Over mij

Mijn naam is Manon. Samen met mijn lieve vriend Bart en hond Banjer woon ik in Schipluiden. Ik ben een enorme levensgenieter, wat hou ik van gezelligheid en van mensen om mij heen, van de vrijheid van varen op een boot, van avontuur en uitdaging. Ik grijp alles aan om mezelf te ontwikkelen, zowel in privé als in mijn werk. Begin 2019 nam ik daarom ook de stap om te gaan werken in de functie van manager in de ouderenzorg, geweldig werk. Niets is mooier dan samen met een team te kunnen groeien.

Dat één van mijn grootste uitdaging in mijn leven zou worden om te leren gaan met een chronische ziekte had ik nooit kunnen bedenken. Precies één week nadat ik mijn dertigste verjaardag gevierd had in Sevilla hoorde ik dat ik ziek was.
Al jaren, blijkt nu achteraf.

Halverwege december 2019 is de diagnose gedilateerde cardiomyopathie (hartspierziekte) vastgesteld en daarmee chronisch hartfalen. Mijn hartpompfunctie was op dat moment 25 procent. Mijn leven is sindsdien niet meer hetzelfde. Toekomstplannen zijn niet meer vanzelfsprekend. Ik ben een weg aan het zoeken en vinden in deze totaal nieuwe wereld. Ongeloof, verdriet, boosheid, hoop en positief blijven wisselen elkaar continu af.

Daarover wil ik schrijven, over mijn proces. Voor mijn eigen verwerking en om jou mee te nemen in mijn verhaal. Mogelijk andere mensen te kunnen inspireren. Maar vooral ook om energie over te houden omdat nu op één plek mijn verhaal te lezen is.

terschelling2